h ~love is beautiful~: 2009

Pengikut

Selasa, 22 Disember 2009

~gambar contest black & white~



hai kawan-kawan..nak bg tau nie ar gmbr aku yg aku nak pertanding kan dlm black & white contest...chomel bukan..mcm setan...huhuhu...hahaha saje jer melawak...gmbr nie dh lame sebenaye..sebenaye nak letak gmbr lain..d sebabkan kesilapan teknikal dn kesibokan mase x smpt nak edit gmbr lain so gmbr nie jelah...yg aku letak...bolehlah dr x de kan..gmbr nie aku snap sendiri key..nie lah akibat kebosanan tahap dewa dewi gaban... so hasilnye cm nie...so now aku dh join...sorry eh aku terlupe sape name penganjurnye..tapi aku dh follow dh blog die..here i come...hehehe....

like me plshhh

Rabu, 16 Disember 2009

Black & white photography contest


tgk2 blog kelmarin ngan semalam ternmpk plk contest nie kt blog kwn2...
mule2 rase cm nak wt x tau jer..tapi lame2 cm menarik lak...sok aku nak join..
sesaje je nak join..bkn nak hadiah sgt pon..tapi just for fun...okey tunggu black & white photo aku nant yer...





like me plshhh

Rabu, 2 Disember 2009

~phillip morgan~

~Phillip Morgan~
ape tu???
tetibe jer Phillip Morgan...
anak uncle Morgan ker???
bkn..bkn...
Phillip Morgan nie ialah sejenis jename cermin mate...
oooo...ckp ar jename cermin mate kan..
nie x Phillip morgan..Phillip Morgan...
ingat anak uncle Morgan tad...
kan..kan..
hehehehe...
dua ari yg lps aku br wt cermin mate br aku..
ooo..rabun rupenye budak nie...
dh lame giler x pakai..
skrg nie rasenye kene pakai balik coz..
aku dh rabun balik..ahaks..
bley cm tu..
hehehehe..
bknlah..
sbbnye aku dh bnyk kene memandu..
ssh bg aku utk memfokes sesuatu mase memandu klu x de
mate palsu nie..
sblm nie aku keje x bnyk memfokus kan sesuatu..
sbb dulu keje dok dlm offis jer..sbb tu x kisah sgt ngan cermin mate nie..
skrg keje aku byk kene memandu dn memfokus sesuatu...
so mate palsu nie sgt2lah bergune bg aku..
hmmm..key lah nak tau x cm ner bentuk cermin mate aku nie..
haaa...biase jer..
tapi agak lain sikit ar dr org lain..
org semua dok sibok pakai bingkai itam..
tapi aku dok sibok ngan bingkai pth...
so tgk jer ar eh..
kene ke x ke..
cantik ke x ke..
terpulang kat aku..
duit aku yg bayar suke ati aku...
hahahahahaha..
(gelak org jahat...)
nielah rupe bentuk nye..simple but nice..pd akulah
pd korg x taulah pulak aku...
nie lah aku dgn cermin mate br...
poyokan..
muke ku menjadi lbh tembam dn cukup bulat...

like me plshhh

Selasa, 24 November 2009

patut ker?????

assalammualaikum....
wahh baik lah pulok bg salam...
anak sapalah nie..hehehehehe...
lame gak kan aku x mengonline kan diri kat blog nie...
dn lame gak ar aku x mengisi entry yg kosong nie...
ade kebuzyan sedikitlah...
haaaa....
kali nie aku nak cite kan sikit peristiwa yg dh jadi semalam...
semalam aku agak mengelabah lah gak kan
sbb aku nak tgk tunang kesayangan aku exsiden..
tapi x ar terok pon...
biase ar org yg tersayang exsiden mesti kite mengelabah kan...
kuar je dr JPJ aku cpt2 nak g tmpt tunang aku...
dgn tibe2 aku reversed dgn cepatnye aku terlanggar kete org...
agak terjongketlah bonet dpn kete tu..
yg melanggar HILUX besa gajah yg d langar KANCIL kecik molek...
bayangkanlah cm ne kan....
tapi x ar seserius mane pon...
aku dgn sikit bengang d cmpr dgn mrh dn d cmpur dgn sikit rase bersalah
akhirnye aku akur dgn kesalahan aku..
mmg salah aku pon...sape soh gelojoh sgt..
padan muke...hoho...
okey dh gelakan diri sendiri...
aku bersetuju nak bayar ganti rugi..
KANCIL kecik molek tu bwk g tmpt pomen kete die..
skali tanye die nak 3rat lbh...
peh dlm hati aku..nie sudah lebehhhh...
aku dgn x puas hati call my tunang suh die dtg...
die dtg dgn membernye yg merupekan seorg pomen gak...
bincg punye bincg pemilik KANCIL kecik molek tu setuju
ketenye d bawak ke JEMENTAH(name tempat)
x jauh dlm 20min jer smpi..
d pendekan cite dh esok...
tibe2 die nak mintak klim wit minyak kete die..
wah dlm ati aku nie dh menyumpah seranah dah...
dengan alasan sape suh aku anta kete die jauh2
kepale hotak die..
dh repy free nak wit minyak lak...
patut ker?????
kawan2 patut ker aku nak bayar wit minyak die...
patut ker?????

like me plshhh

Rabu, 11 November 2009

~happy brithday~


"HAPPY BRITHDAY TO ME...
HAPPY BRITHDAY TO ME...
HAPYYY BRITHDAY TO AREZURA..
HAPPY BRITHDAY TO ME..."
wah x malunye menyanyikan lagu buzday utk diri sendirii...
ah tapi aku dulik ape...
yg pennting aku sgt hapi d hari lahir aku...
hahahahahaha...
hrmmm..x tau nak wt ape lg..
otak tetibe menjadi blur...
just nak wish utk diri sendiri...
"SEMOGA AKU D PJG KAN UMUR..
D MURAH KAN REZEKI...
D PJGKAN JODOH DGN MY LOVELY HUBBY..
D BERIKAN KESIHATAN BERPANJANGAN...
D BERIKAN KESENANGAN DUNIA N AKHIRAT...
D BERI KEBAHAGIAAN...
...AMIN...

like me plshhh

Sabtu, 31 Oktober 2009

~akhirnyeee..~

hari nie 31 oktober...masih dalam bulan 10...
aku telah pon mendapat hadiah buzzzday...hehehehe...
sgt2 suke...
hadiah terawal yg aku dapat dr ibu tercinta...
nak tau ape...
jeng..jeng..jeng...
hadiahnye merupakan dua ekor hamster yg dh lame sgt2 aku idam2 kan...
akhirnye aku dapat..
dah aku telah mename kan chikey n chumie...
chikey ialah hamster berjantina betina dan chumie hamster berjantina jantan...
aku harap mereka akan hidup bahagia bersame dan melahirkan lbh bnyk anak..
huahuahuahua....




cik gemol n cik mikus sgt2 teruja dgn kwn baru nye...

like me plshhh

Khamis, 29 Oktober 2009

~shawl dr ayuchenta~

ari nie ari khamis...
pg2 dh teman mak aku g sepital...
biase ar appoiment ngan doc...
ari nie aku x berape bnyk keje so bley ar teman mak aku...
maklumlah aku keje sendiri..sendiri ajust mase...
klu terkeje2 pon aku...klu bersenang lenag pon aku...
hehehe...ape dahhh aku tls..aku pon xtau...
ptg2 aku dpt pos laju dr salah sorg rakan blog aku cik ayucinta...
opps silap bkn cik lg skrg die telah menjadi puan skrg...
aku telah mengoder shawl dr die...
thankss ayu..sgt2 berpuas hati...
len kali bley oder lagi...
pas nie aku nak oder selendang yg besa tu plk..
tah ape namenye tah...
aku nak sebut pon terbelit lidah...
yg penting aku sgt2 suke....
okey thanksss ayu cinta...


like me plshhh

Jumaat, 23 Oktober 2009

~ari jumaat yg malang~

arie nie 23 october 2009...
bulan syawal dh abis...
hooryyyy!!!!!
eh apesal si zura nie sawan ape tetibe menjerit...
hrmmmm sebenanye aku nak cite...
ari nie merupe kan ari jumaat yg malang bg aku...
hishhh zura x baik kate cm tu...
sebenanye bkn ari yg malang aku sy bernasib malang...
kenape??kenape??kenape??
haaa..nie yg nak bg tau nie...
tadi aku nak ke terminal bus...
nak g li tiket bus lah x kan nak li tiket ketapi lak..
apelah...
nak d jadikan cite umah aku ari nie tah nape semua transport x de..
tinggal lah moto skuter kesayangan adeq aku tu...
aku pon gunelah..
g bank ambik wit..g li tiket kat terminal
then ontheway nak li minyak moto...
minyak abis d tgh jalan...
tungu punye tunggu x de sape sorg pon org yg aku kenal nk lalu...
ambik keputusan menapak go to home...
langit dn mule menangis..
aduh...masak aku...
tetibe terserempak kawan aku..
mintak tlg die..great!!!die sudi menolong...
aku ngan die ke shell yg plg hampir li minyak petrol msk dlm btl minuman...
ahaksss...x pelah dr x dekan...
dh settel semua aku ckp kat my hubby
yg aku tumpang kawan aku..LELAKI...
nak tau ape riaksi die...
cukup kali nie aku nak mintak pertlgan dr LELAKI lain...
serik aku...
die sangat2 marah...
kami berbalah pendapat..
dn hampir putus...
OMG!!!!
aku tersgt tkot mase tu...
but lastly..
god love our realationship...
THANKS GOD...
aku sgt2 bersyukur hubungan kami bina bertahun2 x putus cm tu aje...
aku tersangat2 sayang kn my hubby...


B...AYANG SAYANG B SANGAT-SANGAT...


moral of the story...
~> jgn sesuki ati bergaul dgn lelaki lain...
~> pergaulan amat2 terbatas klu kite dh menjadi milik seseorg...
~> jagelah hati pasangan masing2 x kire laki atau pompuan...



like me plshhh

Isnin, 19 Oktober 2009

~gunung ledang~


kelmarin ari sabtu...
aku ngan my hubby g mandi made kat gunung ledang...
lame x g kat sane...
hanye 40 min jer dr umah aku...
so sape2 nk g gunung ledang yg x tau nak dok mane leh lah dtg umah aku utk menginap...

hehehe...
okey ar tgk ar gmbr2 kat bwh nie eh..
sebenanye x de idea nak tls ape..
blur sgt2 nie...
okey jom kite layan...
gmbr x bnyk pon...
cket jer...



like me plshhh

Ahad, 18 Oktober 2009

~rambut baru aku~

ari ahad mmg boring...
tambah2 family x de kat umah..
aku tinggal sorg2..
boring...
pukul 11 pg aku dh tertido balik...
seda2 dh kul 2 lbh...
malas na nak bgn rasenye..
tapi aku kene bgn gak cos aku de janji nak jumpe org..
bgn dn siap2 trs kuar..
pas jumpe org tu x smpi pn 10 min aku dh alik...
balik dn trs singgah kat kdi gmbr ambik gambar..
pas tu aku g kat salon yg berdekatan...
tanye kan rebonding rmbt...
rm 170...
d campr ngan sidikit ubat dh trim rmbt sikit
semuanye 188 hengget...
aku setuju...dn terus buat..
bayangkan 5 jam dok dlm salon tu...
huh letihh...
da hasil nye taaadaaaaaa....

huhuhu..peeeweeeiittt...cun seh..
hahahaha..perasan sudeh...
boleh lah dr x de kan...
hehehe..
org lain x puji..pujilah diri sendiri
kan..kan..kan...

like me plshhh

Sabtu, 3 Oktober 2009

~kisah kucing~

ari nie 14 syawal..3 oktober..
siang tadi aku ke umah kwn aku..
ade majlis pertunangan best pren aku mase skol2 dulu..
die tunang same tarikh ngan family my hubby dtg merisik aku...
03hb 10...
3 bln pas tu aku tunang..
huahuahua...
suke terover lak...teringat mase aku tunang..
hehehe...
"opps zura okey jgn nak perasan mase ko dh berlalu...
tunggu kawin lak eh.."
gambar akan d upload nant...
sekali ngan gmbr pertunangan dyan..
"insyallah akk g eh yan..."
"klu x g mohon ampun eh yan..."

so now back to topik...
semalam 13 syawal...2 oktober..
pejam celik..diam x diam dh 2 minggu kite raye...
so now bkn nk cite pasal raye...
aku nak cite pasal cat-cat aku...
semakin hari mereka semakin nakal..
dn semakin x mau mendengar kate...
dn x lupe semakin kuat makan...
huhuhu..nak membesa agaknye...
tapi dalam nakal2 mereka dua beradik...
ade kasih sayang...
mereka asik berpelok kan...
sumpah aku x tpu..
x caye jom tgk gmbr...

cian adq kotor ye..
meh akk bersihkan...



adq akk sejuk meh peluk meh..
syg die...




adq..ude nak ambik gmbr kite..
1..2..3..smile...














like me plshhh

Sabtu, 26 September 2009

~raya 2009~

lame x berbloging...
bkn sibok beraye atau ape...
cume kurang
mood jer..
raye tahun nie pada aku kureng menyeronok kan...
mungkin sbb aku dh be
sa kot...
x pat wit raye...

hahahahah...joke only...
mmg lah tahun nie aku beraye sb
gi tunang org..
seronok mmg lah seronok...
tapi yg x seronok nye adq aku x pa
t blk raye...
nap
e???
x yah tau l
ah...
ade sbb2 yg x pat d elak kan..
x de membe nak bergaduh..
x de partner nak berebut mintak itu n ini...
sunyi jer..
.
tapi ramai gak lah
saudare mare yg dtg..
entah lah hati aku tetap x ras
e seronok...
hrmmmm....
okey lah tgk lah g
mbr raye aku..
x banyk pon...
yg poyo2 jer...


anak2 buah ku d pagi ray
e...
comey2 n cute2 jer..



aku d pg raye...
sempoi jer...


aku d raye ke 2...
jln2 ngan family...

aku d pg raye ke 3..
ayu dn ali
m..
hahahaha

aku d pg raye ke 4...
d rumah my hubby...
dh raye ke 4 br nak g
beraye...
sorry b x smpt....


my mom ngan adq bongsunye...
kami nak g beraye...

jommm...





like me plshhh

Jumaat, 11 September 2009

~santapan d tgh mlm~


kul 10 mlm perot aku rase lapa sgt2..
maklumlah buke tad aku mam cket jer...
selalu bile berbuke ade kuih muih..
ari nie x de kuih muih lak..
x sempat aku nak g li...
abah pon agaknye dh x tau nak li kuih ape...
ari2 kuih yg same jer...
aku pon mengadu kat my $w3e+ #3@r+

arezura : b ayg lapa lah..bley x ayg nak mam...
my $w3e+ #3@r+ : hah...mam lah cyg..p ayg kene ingat b x suke ayg pe kan cyg...
haa..agaknye ape yg die x suke tu eh...
hehehehe..tau x kwn2 ape yg die x suke...
die x suke aku gemok mkn mlm2...
"b" aku tu mmg x penah melarang tapi dlm x melarang tu
kate2 die sgt pedih menikan hati..ahakss...
cthnye cm yg kt atas tu ler...
membuatkn aku kdg2 teringat2...
dn trs x jd nak mkn...


so aku try tahan kelaparan aku..
tapi kecundg d tgh jln..
aku x dpt nak tahan lapa aku nie...
ngadu kat mak lak...

arezura : mak lapalah x de ape nak mkn ke?..
mak : ha..jom g li buger mcD...

setelah di pikir2..orite aku setuju...
arezura : jom...


"b" sowi ayg mam jugak mlm2 nie..
x pekan...cket jer...
dont worry x gemoknye..
ahakss....


like me plshhh

Khamis, 10 September 2009

~brithday present~

brithday present???!!!
brithday ko ke zura???
bkn brithday ko bln 11 ker??
mest mcm2 org tanye kan...
mmglah brithday aku bln 11..
nie brithday present utk my $w3e+ #3@r+..
brithday die pn dah lepas sebenanye..
brithday on 30hb 8 ari tu...
dh terlambat sebenanye...
"sorry yer sayang lmbt dpt hadiah.."
sbb on his brithday aku x sempat nak bg hadiah..
sbb mase tu aku ngan sengkek giler...
"sorry ehh "b".."
aku cume sempat belanje die mkn jer..
mkn berbuke puase...
tapi sumpah aku x kan g kat kdi tu lag..
sumpah aku ckp mkn kat situ x sedap lgsg..
"okey.."b" terimahlah hadiah dr ayg yg x seberape nie...
sorry lmbt eh "b"
x de hadiah x bermakne ayg x ingat kat "b" tau...
"b" sentiase kat hati ayg tau.."
so kirenye nie brithday present merangkap present raye...
bleh wat bj raye sekali...
x yah lah "b" aku nie ssh2 nak cr bj lg..
1 bj dah ade dah...
haaa..ngam x ngam..
okey lah tuuu kan...



present sponser by POLO...
chantekk x???...


present box + brithday card + card raye...


ape mcm chantek x prasent aku kali nie...
hehehehe...komen sikit...

like me plshhh

Isnin, 7 September 2009

~take award from me to all my friends~


okey nie 1st time aku wt award n 1st time nk bg kat org...
so pd semua kwn2 blogger ku..
hehehe ade ker..
x dulik lah ade ke x de..
silahlah ambil award dr ku yg x seberapa nie...
silalah ambil kepada sesape yg sudi..

like me plshhh

~kereta idaman~

entry kali nie nk menceritakan tentang kete idaman aku....
dah lame aku mengidam kan kereta seperti gmbr d bwh...
(silik rujuk gmbr d bawah ye..)
hehehe...
cute kan...
myvi SE ngan honda jazz...
kereta idaman yg utama aku ialah
HONDA JAZZ..kale white...
so sweet klu aku dpt kete nie...
second kete idaman aku ialah
myvi SE kale oren or white gak..
x pat SE pn x pe janji myvi..
bile lah impian aku leh jadi kenyataan...


wish for me!!!!...

like me plshhh

Khamis, 3 September 2009

~AWARD,,,award,,,AWARD...~

thankss pd kak deeja coz bg kat sy award nie...
nie 1st time tau dpt award..
hahahhahaha...
seronoknyee ade gak org nak bg award kat aku...
sebenarnye aku pon bkn tau sgt cm ner nak wt..
nasib kak deeja ajakan...
kesian kat aku kan..
huhu...
so pas nie bley lah aku wt award...
thanksss sgt2 kat deeja...
LOVE U LAHHH...
MMMMUUUUAAAAHHHH....
(kiss for kak deeja...)

like me plshhh

Ahad, 30 Ogos 2009

~30-08-2009~

ari nie 30 ogos 2009...
brithday my HUBBY yg ke 24...
tapi hari nie bkn hari yg mengembira kan aku...
sbb ape???
sbb aku cal die dr kul 8mlm td smpi kul 12 tgh mlm nie x de satu pon die angkat..
bayangkanlah berape bnyk kali aku call klu dr kul 8mlm smpi kul 12 mlm...
aku x tau ar mane die g...
msg jgn ckp ar dh b'puluh aku anta 1 pon x reply...
(arghhhhh....shittt....aku benci situasi yg mcm nie....)
aku x paham lah kenape lah mcm nie...
mmg ar asam grm bercinte slalu gdh..
tapi apergaduhan aku slal berpunce dr bende2 yg mcm nie lah...
arghhhhh....aku benciiiiiiiiii!!!!!!!
tertekan idup aku aku rase....
kekdg rase aku d perlakukan mcm sampah aje...
komfius lahhhh....
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

like me plshhh

Jumaat, 28 Ogos 2009

~1st time gune~

bile arezura dah bosan mcm2 die bley wt...
huahuahua...
akulah arezura tu...
yg plg aku suke tgkp gmbr sendiri..
hehehehe...
gile camera lah nie..
nak tgk gmbr2 chumel aku..jommm...
chumell kerr..hehehe





p/s:~ nie kali pertame aku nak wt entry gune gmbr scroll...
~ thanks ynaaohynaa sbb mengajar..


like me plshhh

Khamis, 27 Ogos 2009

~x tau nk cite ape~

aku x tau ape nak ckp...
dlm bln2 pose nie aku lah org yg tersgt2 mls...
bkn mls ape..
malas nk online...
aku rase mase yg berlebihan yg terluang
baik aku habis kan dgn baring depan tv dgn kipas yg kuat cm helikopter..
hehehehe....
x tau lah smpi bile aku jd terlalu malas smpi mcm nie...
mungkin smpi lps raye nant kot...
lagi pon bln2 pose nie x bnyk yg nk d ceritakan...
mgn pas raye kott bnyk cite lg key...
key lah aku malas nk cite pjg2..
byeee...


like me plshhh

Ahad, 23 Ogos 2009

~salam ramadhan~

semalam 1 ramadhan..ari nie 2 ramadhan...
dua2 hari aku x sempat berbuke kat umah tgn tepat..
ari nie aku terlmbt sbb anta lauk kat umah my $w3e+ #3@r+..
smlm aku terlmbat sbb aku g berjalan2 ngan my $w3e+ #3@r+...
(itu salah aku..padan muke..)
so skrg aku nak cite pasal semalam 1 ramadhan aku...

so...smlm 1 ramadhan aku smbt puase dgn berjln2 dgn
my $w3e+ #3@r+...

ke mane???
x jauh pon MUAR jer...
tu pon bersebab...
sebabnye die nk ke umah BOSS die...
so..aku berfungsi sbg peneman die sahaja..
org tua2 kate smbil menyelam minum air..
alang2 dh smpi kat MUAR tu aku ajak my $w3e+ #3@r+ jln2 kat tanjung...
so die pon okey...
sememangnye die jarang bantah kemahuan aku..
hehehehe..(terbangge lah pulokk..poyooo...)
so balik pd cerita...jln2 tepi laut lepak2 kejap...
panas mmg panas..
haus jgn ckp lah kan..
tapi dek kerane berjln tu aku wt2 x tau jer tu semua...
best n seronok...



lepas seronok dn ke hausan kami berjln di tepi pantai..
my $w3e+ #3@r+ ajak aku pegi tgk kera..
(kera tu monyet ye kawan2)
bnyk gile aku tgk kera2 kat situ..
bersepah2 bkn berkurung mcm kat zoo tu...
tapi nasib mereka jinak..
tapi sejinak2 mereka pon aku ttp tkot...
tgk lah betape jinak nye mereka smpi ambik kacang dkt tapak tgn...

die punye jinak smpi abis kereta kami di panjatnye...
bkn seko..bereko2 yg panjat..
smpi aku jd takot...
sebelum mereka menjadi lebih ganas
aku ajak my $w3e+ #3@r+ belah dr situ...


like me plshhh