h ~love is beautiful~: Julai 2009

Pengikut

Khamis, 30 Julai 2009

~bosan+rindu+plsss=?????~

bosan..bosan..bosan..
rindu..rindu..rindu..
plss..plss..plss...
dah ar bosan rindu pulak...
ciankan aku..hrmmm...
lamenye nk tunggu 7 hb..
ade ape ngan 7hb tu???
haaa..mase tulah aku leh jumpe my $w3e+ #3@r+..
ringu giler kat die...br 2 minggu x jumpe..
rase cm dh 2 tahun x jumpe..
nak roboh dah jantung aku nie...
hahahahahaha..
yg wt aku bosan nie sbb rase cm lame sgt nk abis bln 7 nie..
dr hari ke hari rase cam lame gilerr..x abis2 bln 7..
now today is last day in july...
horeyyyy..hehehehe...
suke lak aku..
ade ape lak ngan bln Ogos??..
ha in that month is my $w3e+ #3@r+ besday...
30hb 8...sehari lg nak merdeka day..
nape lak 'B' x lahir in 31 Ogos...
kan leh jd anak merdeka..agaknye 'B' x saba nk smbut merdeka kot...
hehehehe...
hrmmm...sape leh bg cadangan hadiah ape yg ptt aku likan utk my $w3e+ #3@r+...
angkat tangan...hahahahaha...
plssss...plss...plsss...
bg cadangan yg bernas utk aku okey...
cadangan sape yg bernas aku akan hadiakan percutian yg seronok...
hehehehe...
percutian selame 3 hari 2 mlm di rumah sendiri...
kua..kua..kua...
okeylah tuhhh kan..


like me plshhh

Sabtu, 25 Julai 2009

kuruskan badan time....hehehe...

seawal kul 7.ooa.m...
aku dgn malasnye bgn dr tdo...
mule2 nk tdo lik..
then teringat aku dh berjanji dgn diri aku n my $w3e+ #3@r+
nak g jogging aku dgn malasnye bgn jugak...
lepas aku buang ape yg ptt dh berus gigi basuh muke ku yg semestinye comot dn x comel lgsg lps bgn tdo...aku bersiap utk pergi jogging...
x payah mand ke???
jawapanye x payahh...
coz pg2 x de org..yg ade cume uncle2..aunty2..je
lag pon aku nk pergi berjogging bkn pergi bershooping...
aku..semestinye org yg paling malas bile sebut pasal jogging...
setelah di perli beberape kali oleh my $w3e+ #3@r+
akhirnye aku buktikan akuuuu...entah...
x tau nak kate ape..coz aku x tau berape lame semangat nie bley ade dlm jiwa aku..
hahahahahaha...
aku bergerak ke tmn jogging yg berhampiran dgn umah aku...
teruje...lame x g dh bnyk perubahan..sorry x de gmbr coz aku g berjogging bkn pergi bershooping...
dgn semangatnye aku berlari2lah kat tmn tu...
br lari 10 min aku dh pancit...
bnyk berjln dr berlari..
hahahahaha...
aku sememangnye x suke berlariiii...huaaaaaa....
tapi x pe aku akan teroskan usaha aku..
demi bangse dan negare..
ahakss..x de kenemengene pon...
chayokkk...chayokkk...
zura mesti bolehhh...
kuruskan bdn sblm hari nikah smpi...
hahahahaha...




like me plshhh

Khamis, 23 Julai 2009

~mlm keliwon=mlm jumaat~

kala bulan mengambang...
pd mlm jumaat mlm keliwon...
chantekk kan bile tgk bulan mengambang penuh nie.
tapi...kate org2 tua bile bulan mengambang penuh
ade yg tutttt...alah yg mcm tulah..
oppsss...cukup2..x nk cite lebih2...
aku pon penakot sebenarnye...
tapi aku sgt sukekan cite antu...
br ar ade mencabar sikit...ade berannnn...
hahahah....x seda diri penakot...

tiap2 mlm jumaat kul 9.30mlm mesti ade cite keliwon...
akulah penonton setianye...
cite nie kekadg ade realnye..kekdg cm hampeh..
x tau same ade bley caye atau x...
x tau hantu nie wujud atau x..
hrmmm...lagi2 cite penangkap antu yg kat astro tu...
kdg2 cm poye je aku tgk..
bkn aku ckp besa tapiii....lu pikirlah sendiri...
ermmm..aku dah x tau ar nk cite pe lg...
entry aku pon cm hampeh je..
so sblm org lain hampeh ngan aku baik aku chow dulu...
idea dah mati dah...mungkin sbb aku kurang tdo...
okeylah aku nk smbg tdo aku..
jgn kacooo...sape kacoo aku rotan die 10 kali..hahahaha
cm nielah aku klu x cukup tdo mlm...
ckp merapu...merepek..meraban..
sblm melalut bnyk lg aku adiosss..amigosss...
aku nak berambosss....



~p/s : gmbr xde kenemengene ngan idup aku...
klu ade mest aku dh pengsan x bgn2 smpi skrg....
jauhkan dr idup aku..aminnnn....

like me plshhh

~g sepital~

hari nie aku teman mak g sepital..
de apoiment ngan doc...
biase ar pasal kaki mak...
doc kate biase ar kene cuci selalu...
aku harap kaki mak akan berangsur pulih...
so pas teman mak g sepital balik lunch kat KFC...
aku pilih nak mam chezze makaroni..
tah btl tah x aku tls nie..
lantak ar...
hehehehe....
x lah sesedap mane pon...
bnyk na chiss...naik muak aku makan...
okey now...
aku nk smbg tdo aku yg tergangu mlm td...
okey byeee...


like me plshhh

~tetibe teringat..~

ptg tapi mase aku ngan masak nasi goreng tetibe aku teringat...
teringat bj nikah ku yg x bersentuh ape2 sejak dapat mase tunang ari tu..
dah kat stgh thn dah tu...
hahahahaha....



pas cup aku masak nasi goreng aku trs msg my sweet heart...
aku memulekan sms aku...

arezura : cyg..ma dh cup msk nasi grg dh..dap tau..
$w3e+ #3@r+ : aik bru msak dh tau dap dah ke ma?tipu je ma ni tau
arezura : taulh..tgk pon tau dap tau cyg..
$w3e+ #3@rt : tngok pn dh tau,yeke mama..
yelah, cyg pa ni memg pndai msak kn cyg...
cyg mam la dlu eh cyg...
(icehh...saje nk ambik aty aku..)
arezura : yelh..hahaha..nantlh mam skali ngan mak..
mak puase..
pa..bile kite nk wt bj kite..hehehe..
$w3e+ #3@r+ : ti lh cyg..pa tkot nk wt skrg,
ti smpi nk nikah ma tk muat lak..ahaks..
(hrmm..hampehh nye tunang..)
tp mmg btl pon kate my sw3e+ #3@r+ tu..
aku mmg mudah naik..nk trn bkn main ssh...
arezura : ishk ade lak cm tu..terok tau pa nie..
ma bkn pe ma tkot simpan lame2 jad buruk..
$w3e+ #3@r+ : tklh cyg..ayg simpan la elok2 cyg..
tk buruknye,msk kotak br simpan tau..
ti agak2 2 bln lg nk nikah br wt mama..
arezura : cm tu eh pa...
nant lmbt x cup cm ne cyg..
$w3e+ #3@r+ : cuplah mama, jgn wisau eh ma..
ti kite wt lah eh..brg pn bnyk kite lum li lg cyg..
pa ingat pas raye nie, br pa nk g li brg2 semua ma...
arezura : okeh pa..pa ma nk g mand dulu eh cyg..
bye baby love u...
$w3e+ #3@r+ : okeh cyg love u to...

haa...x sabanye aku nk wt bj tu..
tapi x tau nak wt bj ape..x de dlm pikiran...
sbb segale2nye lmbt lg..
lg pun tempon bertunang 2 thn..nie br stgh thn..
hrmm saba jelah ye zura oiii...
insyallah klu de rezeki lbh next year termakbul lah segale2nye...
amin...doa2kan lah ye..



like me plshhh

~aduhh...x bley tdo~

dah dkt kul 2.30pg...
aku stay x leh tdo..
mate terkebil2 je...
nie gare2 minum kopi td lah nie...
aku dh agak mest x leh tdo..
degill..nak minum gak..
kan dah kate..jgn monyett..jgn...
hurmmm...
tapi xpe aku leh smbg wt entry br..
hahaha...


like me plshhh

Rabu, 22 Julai 2009

~aku di buli lagi~

cm gini citernye......
smlm mlm dlm kul 8mlm aku cm biase ar dok2 tgk tv...
tibe2 mak bersuare...

mak : akk x nak ke ambik anak2 buah akk dtg sini
(panggilan mak akat aku)
aku : hrmmm...nak ambik ke???...
(rindu agaknye mak aku kat diorg..
ceh..cm lame je x jumpe..)
mak : yelah x nak ke??
aku : okeh g ambik jap...

so aku ngan senag ati ambik kunci moto then g lah umah mereka yg x sekangkang kere tu...dokat jeee...
smpi kat umah mereka tiga2 anak buah aku nak ikot...alamakkkkk...hrmmm...
tak pelah aku pun angkot sorg2...nasib umah dekat je...
sebelum aku balik tu mak die merupekan akk ipar aku bg aku kopok lekor...
pas aku ambik aku balik...
sampai umah anak buah aku yg 1 sibuk nk goreng kopok...
aiiseyyy....
mule2 malas... setelah di pujuk2
di peluk2, di cium2 oleh bebdk kecik nie aku pon akur je...
aku pon dgn berat ateyy and bontot g lah ke dapur mengoreng kopok tu...
huh!!!bukan main suke lagi anak2 buah aku...
tak pelah demi mereka yg aku sayang..hahahaha...
aku mmg syg kan mereka semua...



~3 org anak2 buah kesayangan aku..
~ude sayang korg sgt2...
~nant dah besa jgn durhake kat ude ehhh...
~love u all...
~mmmmmuuuuuaaahhhhh.....

like me plshhh

Selasa, 21 Julai 2009

~meow..meow..~


meow...meow...
so..sweet...
aku mmg suke sgt2 ngan meow...
actualy aku jumpe kucing nie mase onthey balik dr kedai..
beli susu anak buah aku...
(baiknye aku sebagai mak cik...)
hehehehe....
tah sape lah tuanye yg sanggup buang kucing2 yg secomel nie...
aku jumpe kucing nie ber 4..
tapi yg sempat aku tangkap cume 3 je..
2 anak ngan 1 ibu..
yg satu lg tu mungkin ayah die...
die sempat melarikan diri dr tangkapan aku..
cisss...
tapi x pe aku dapat bwk balik 3 ekor kucing yg chumel2...
nie die kucing2 tu..
tapi ibu die x de..sbb die bkn gile camera cm anak2nye...
hahahahaha....
ibu die aku name kan nye NONI...
yang kelabu name nye GEMOL..
yang oren namE nye MIKUS...
kelakakan name2 mereka..
hahahahahaha...
tapi stay chumel...





like me plshhh

Sabtu, 18 Julai 2009

~tragedi 1 mei 2009~

1 mei 2009 ,2.30a.m air keroh melaka....
mungkin aku akan sebutkan hari malang bg aku...
ermmm nape?sebab aku exsiden...
terok gak lah..tapi kete je ar..aku okey sekadar sakit2 badan...
okey cm ne aku leh exsiden...
ermmm..mase nie aku on theway nk lik kg...
aku,ibu tersayang aku ngan my hubby...
maklumlah nk cuti pjg exsitednye aku..huahuahua...
x sangke kegembiraan kami menjadi malang...exsident..
ermmm...
tapi aku masih bersyukur coz kami x ape2..
sekadar sakit2 bdn n lebam2 sikit je...
kereta yg telah mejadi kereta kesayangan aku selame hampir
setengah thn hancurr...
cedayyynyeee...
so skrg aku dah x de kenderaan..
jalan kaki...
huahuahuahua...(padan muke aku)
so...korg tgk lah kete aku yg dh hancur dah...






like me plshhh

plzz...plzzz..plzz...

arghhhh!!!!!.....
haaa...korg mest terkejut nape aku tetibe menjerit kan...
hehehehe...sebenarnye sbb aku nk mintak tlg kat kekwn semua...
sbb tu tajuk kat atas plzzz...plzz..plzz...
huurrmmm...
sebenarnye cm nie...
aku bosan...nape blog aku x sebest ngan blog korg semua...
huaaaa...tolonglahhh...dh berkali2 aku edit blog aku tapi stay x memuaskan ati aku...
plzzz...plzzz...kepade kekwn aku plzzz lah ajo aku cm ne nk update blog menjadi lebih ceria..
seceria sang suria..hehehehe...
plzzz...plzz....plz....


like me plshhh

Isnin, 13 Julai 2009

~selamat tinggal ADT~

haaa lame aku x msk ape2 kat blog nie kan...
sape2 yg ade terbc blog aku nie mesti boring kan..
sbb x de entry br...
bkn aku x nk msk kan...
cume x de mood je...
so..okey now aku nak citekn hari2 last aku kat ADT...
ADT tu ape???
ADT tu name syarikat tmpt aku ke suatu mase dulu..
huhuhu..cm dh lame lak...
ape maksud ADT tu pon aku x tau...
name penuh syarikat tmpt aku keje dulu tu..
ADT Akitek SDN.BHD...
aku just nak tunjuk kat korg semua antare kwn2 aku yg keje kat situ dulu...
aku kat sini keje sebagai JUNIOR DRAFWOMEN...
tapi now aku telah pon berhenti...
dh sbln lbh aku berhenti...
aku berhenti pd tarikh 16-06-2009...
keje kat sini best sebenarnye...
klu best nape berhenti???
sbb aku...aku pon x tau sbb ape...
hehehehe..sengal aku nie....
mmm..dh lah aku x tau nk cite pe lg...
just nak say thanks kat semua kwn2 aku kat ADT tu..
sbb bnyk beri tunjuk aja kat aku sepanjang aku kejekat situ...
1st pengalaman kerje aku...
bnyk memberi kenangan pahit dan manis...
key lah skrg korg tgk gmbr kwn2 ku kat ADT tu...
cute2 semuanye..hahahahaha....






nie je yg aku ade...
suku drpd mereka yg berade di ADT...
yg lain bkn aku x nak letak...
sowi bebnyk..gambar kalian x de dlm simpanan aku...


like me plshhh