h ~love is beautiful~: Mei 2010

Pengikut

Jumaat, 28 Mei 2010


demam??..
sekarang nie mmglah musin demam...
dgn cuaca yg x menentu nie...
hrmmm..
aku...salah seorg dr mangsa demam..huhu..
sekarang keadaan agak x stabil...
badan panas..tekak sakit..
tekak sakit mcm de pasir kat tekak...
haduhhh...
kepale pening2 lalat sekarang...
so time to go...




like me plshhh

Isnin, 17 Mei 2010

~TAG from dyan sayang idris~

nie 1st time dpt TAG..
TAG frm dyan sayang idris...
thankss yan..
x tau cm ne nak wt..
kesian kan...
main bohh je nie...
klu salah jgn gelak key..
mintk2 lah tunjuk ajar...
:)

1)ADAHKAN ANDA RASA HOT?...
HOT???....celah mana nak rase HOT..kdg2 ade kot...
ahakss nak jugak..x malu tul..

2)UPLOAD WALLPAPER PC/LAPTOP YANG ANDA GUNA SEKARANG...


nie wallpaper kat laptop..
kat PC x de..sbb x pakai PC...

3)CERITA PASAL GAMBAR INI...
gambar nie gambar i n my hubby...
gambar edit by arezuratheprincess...aku sendiri...
gambar nie d ambik mase sesi fotografi kat studio for weeding..
ambil awl cos x nak penat mase weeding day tu...
dtp curi 1 jer sbb gambar nie gak aku ltk kat BUNTING WEEDING nant...

4)KALI TERAKHIR MAKAN PIZZA?...
kali terakhir makan pizza??...hmmm bile ek...
haaa!!!...kali terakhir mkm pizza mase BRITHDAY MY LOVELY MOM...
20/APRIL/2010...
lame kan...
sbb kurg suke mkn PIZZA...
klu KFC okey...hehehe...

5)LAGU TERAKHIR ANDA DENGAR?...
lagu kat blog dyan sayang idris...lagu marsah-yg terbaik...
lagu kat blog aku...arezuratheprincess..lagu mariah carey-touch my body
lagu kat radio SINAR FM..lagu by rahmat..x ingat tajuk lagu... 

6)APA ANDA BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG INI?...
ape lagi layan facebook yg makin sepi..
dok kat kedai tunggu org dtg..sbb liena x dtg keje ri nie dmm....

7)SELAIN NAMA SENDIRI ANDA DI PANGGIL NAMA APA?..
zura,azura,arezura d kalangan kwn2..
ude anak2 buah aku pgl..
kak zura kwn2 adeq2 angkat..
sayang,ayang,baby nie pastinye my hubby yg panggil..
budak chubby pon ade gak..
hrmmm...

8)TAG LAGI 8 ORG(BUAT LAH KLU RAJIN X WAJIB HARUS AJE..)
sape???alah aku x bnyk kwn kat blog..hentam jelah sape2 kan...
1)dyan balik..
2)salma amira
3)Lyna of Hysteric
4)HairiAks
5)..cik epal..
6)..+faSya_dZat..
7)sape2 yg terbaca blog nie
8)sape2 yg ter blogwalking blog nie...

9)SAPAKAN ORG NO 1 PADA ANDA?..
dyan..kawan mase kat kolej dulu..
rapatlah smpi sekarang..
dh bertunag dn bakal mengakhiri zaman tunang bln 9 nant..
happy weeding yan...

10)NO 3 ADE HUBUNGAN DGN SIAPA?..
no 3 ade hubungan ngan bakal adeq ipar aku..
luqman hakim...

11)BAGAI MANA PULA DENGAN NO 4?..
x tau mgkin ngan GF dia lah..
sorry sbb x kenal sgt die sape..
just melalui blog jer...
ambik dr senarai follower jer...

12)KATA2 CINTA UNTUK NO 2
semoga my sister bahagia selalu ngan black tercinta..
bkn black mentor tu okey..
nie black ganu...

13)BERIKAN 5 YANG ANDA TAHU TENTANG ORG YG MENGETAG ANDA?..
-tinggal kat seremban jaya...
-dah bertunag dn bakal berkahwin bln 9 nant..
-anak tunggal dlm family...
-agak lantang klu bercakp..tapi hati ttp baik..
-cantik..comel dn menarikk..hehehe...




like me plshhh

~INAI~

KREDIT FOR MR GoOgle...

sedikit tentang weeding...

heena..cantik kan...
nant mase time weeding aku nak pakai heena..
biar lah tok imam nak marah ke..
tok kadi nak perli ker
yg penting nmpk cantik...
nape aku ckp cm tu..
sbb  nye aku dgr2 bile kite nak kawin pakai heena
nant tok imam marah..katenye ikot budaya india...
tapi bg aku yg penting niat d hati kita kan...
aku nak pakai heena sbb nak nmpk cantik je..
x penah terlintas kat hati kau nak ikot budaya india pon...


ini jari aku...

aik asal 1 jari je berinai...
ni saje2 jer..
suke2 nak test inai yg kwn aku bg..
die br balik dr umrah bln lps..
so die bg aku inai dlm tube...
lupe lak nak snap gmbrnye...
x pelah bayangkn aje lah eh...hehehe...
sajelah test..
aku sgt2 suke inai MEKAH..
sbb merah die cantik...
klu inai yg wt sendiri kdg2 x jadi...
so nant aku kawin aku nak pakai inai MEKAH..
dh kirim kat makcik kau...
kebetulan die nak menunaikan umrah
thank for my untie...
then semalm aku ke rumah my hubby nak ambik kunci kedai...
tunjuk kat die inai yg aku pakai...
die ckp...
"over na lak nie dh pakai inai dulu.."
alah B...ayg saje je nak pakai inai nie..
suke2..lame x pakai..
dulu2 mase zaman2 ke gonjengan
selalu gak pakai..
inai itam lah..
inai coklat lah...
mcm2..tulah zaman kegonjenggan...

like me plshhh

Sabtu, 15 Mei 2010

~satey ohhh sateyyyy~

cube teka apekah ini???..
hahahaha..
dh mcm teka gmbr lak...
okey nie bkn contest okey..
saje je..
tulah die lidi satey...
10 batang..
peh bnyk giler aku mkn..
sorg2 10 batang...
org kate klu nak jadi pengantin kene berdiet sikit..
nant x cantik nak pakai bj..
ahhh...aku dulik ape...
yg penting perot aku kenyang..
tapi x lah melampau2 sgt..
agak2 sudahh..sesekali mkn besa kan pesalahnye...
esok diet lah lagi..
x caye tgk gmbr kt bawah nie...

cube kire...
10 batang kan...
satey nie aku mkn kat tangkak tadi..
ontheway balik dr melaka ke segamat..
singgah menyinggah ke rumah sedare mara...
singgah di gerai pakcik mkn satey...
sedap tau...
hehehehe..
hmmmm...tetibe hilangh kate2..
x tau nak kate ape..
sblm merepek2 baik blah dulu....



like me plshhh

Selasa, 11 Mei 2010

~di saat2 ini ahti sgt2 terusik...

kenape hidup mesti di rundung sedih..
hati aku sgt2 skit..pedih..terluke..
smpi bilalh lah hidup aku nak mcm nie...
dh x larat rasenye..
bile aku nk rase idup bahagia cm org lain..
d saat ini terasa ingin kembali ke zaman kanak2..
hidup sebagai pelajar..
hidup sebagai kanak2...
x de masalah..
hanya perli ke sekolah setiap hari..
belaja..bermain..
x perlu fikir pasal hidup..
pasal sakit hati..
aku rindukan zaman kanak-kanak..
kalau lah masa boleh di undur...

like me plshhh

Sabtu, 8 Mei 2010

~suspenn jer...~

Assalamualaikum....
aiicehh baik lah pulak...
hmmm..lame rasenye x hapdet blog nie...
rindu rasenye..
bkn x nak hapdate cume idea x bape nak marilah..
d tmbh dgn sedikit buzy utk persiapan wedding ku...
alhamdulillah persiapan wedding hampir 70% okey...
harap2 bile tibe masenye semua okey...
aminnnn...


okey sudah pasal wedding..
bkn x nak kongsi cume malas nak becerita..
balik2 yg same kan...
pasal bunge telur..pasal baju..pasal makanadam..pasal makeup..
pasal pelamin..hmmmmm
nant ade lak yg bosan ade lak yg menyampah muntah2 darah
bile bace...
:p

okey back to the topik...
semalam 07-mei-2010...
jumaat..malam lbh kurang kul 9 malam...
satu tragedi kejar mengejar telah berlaku..
di bandar segamat...
bkn d atanra polis dh penyamun atau perompak..
tapi d anta aku dgn kucing aku...
hahahaha..
citenye bermule mcm nie...
mlm semalam aku terase haus gile nak ke 7e..
mest tertanye2..
kat umah x de air ker???
aku tau korg nie..
bkn x de ade cume air masak ngan air panas jer..
aku nak minum ais..
memandgkan peti utk simpan ais kat umah aku dh 2 minggi lbh masuk wad
so x de lah ais kat umah...
eh pjg lak die merepek...
okey pendek kan cite..
aku pergi bertiga..
ibu tercinta ngan adeq tersayang...
haa sayang sgt...
opppsss x lupe si kucing comel aku..
sepjg perjalana ke 7e kucing asik mengeow je...
mgkin takot atau risau kene buang...
smpi d 7e..bkk pintu kete x smpt ape2 lagi kucing dh melompat keluar...
aku punye terkejut..
hmm terkejut gorila terus...
adq aku dh menjerit..
aku bajet dh kene langgar...
sbb kucing dh lari bawak kete yg bergerak...
aku terus kejar..
x tgk kete kiri kanan..nasib kete kat area ctu x laju sgt sbb kat situ mmg selalu jam..
klu x ngan aku2 masuk wad...
pendek kan cite kucing lari smpi seberang jalan..
nasib aku dpt tgk balik klu x hilanglah si comel aku tu...
sejak dr ari semalam tobatlah aku nak bwk kucing berjalan...


nielah si comel aku..
amoss name d beri..
mase nie kecik lg..skrg dh besa..


p/s : moral off the story...x yah ar bawak haiwan perliharaan berjalan...
          menyusahkan aje...wt risau hati perot aje...


like me plshhh