h ~love is beautiful~: Januari 2010

Pengikut

Isnin, 25 Januari 2010

~aduhai c903 ku...huk..huk..huk...

hrmmm..mcm mane nak mule ek...hati nie membare2 marah..geram..nak sumpah2 je..
woitt..nape nie marah2 nie..rilekss ar..jgn mrh2 2 ehh..wt beristifar..
huhhh..x bley aku nak marah gak...
cm nie citenye....
semalam 24 january 2010...
hari yg paling bengang bg aku...
nape????
semalam anset yg dh menjadi anset kesayangan aku
hilang d kebas org..
F***...S*** org tu..
muke x tau malu..
mencuri hak org..
klu nak li lah sendiri...
aku ssh2 kumpul wit li die sedap2 samun brg2 aku...
cilake btl...
aku smpi mati pon x kan maaf kan die..
keturunan2 die dpt bencana nant...
bkn setakat handset aku die samun..
wallet aku...wit kedai aku..semua die samun...
BODOH paing btl...
kan dah menyusah kan aku tu..nak repot..
nak g wt br..
lisen aku lagi...
kad bank aku lagi...
mmg btl2 CILAKA org tu...
mmg aku btl2 bengang sekarag..x ilag2 lagi smpi skrg nie....
klu aku dpt org tu aku cincang2 tutttt die bg anjing makn...
idup menyusahkan org je...
badan sihat2..
body kental2..
nak mencuri lak..
kejelah..cr wit sendiri...
beli ape yg nak...
aku mmg gerammmmmmmmmmmm.....
memang x gune org cm tu...
mak bapak die tentu2 menyesal dapat anak cm die...
aku bengangggggg....

p/s : moral of the story..jgn suke curi brg org...klu nak keje cr wit beli..klu x mampu skali pon jgn mencuri..nant kene sumpah 7 keturunan...ko nak ke kene sumpah ngan org smpi 7 keturunan....so jgn suke2 mencuri...

like me plshhh

Sabtu, 23 Januari 2010

rakyat johor berdukacita


AL-FATIHA BUAT YANG TER AMAT MULIA

SULTAN ISKANDAR IBNI ALMARHUM SULTAN ISMAIL...

SEMOGA ALLAH MEMCUCURI RAHMAT KE ATAS ROH BAGINDA...

....

....

....

DAULAT TUAN KU...



Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail - Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas: "Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail
Yang di-Pertuan Agong ke-8
Raja Permaisuri Agong :Sultanah Zanariah binti Tengku Ahmad Panglima Raja
NegeriJohor
Keputeraan : 8 April 1932
Istana Semayam, Johor Bahru, Johor
Kemangkatan : 22 Januari 2010
Mula jawatan :26 April 1984
Tamat jawatan :25 April 1989
Penyandang terdahulu : Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah ibni Almarhum Sultan Abu Bakar
Penyandang kemudian : Sultan Azlan Muhibbuddin Shah ibni Almarhum Yussuf Izzuddin Shah"

like me plshhh

Sabtu, 16 Januari 2010

Melz..bila lagi aku nak puji diri...

okey now aku nk try menjoinkan diri aku kat games MELZ nie...
nampak cm best...
so aku x tau mane nak mule..
ape yg ptt aku mulakan..
MELZ kate mesti mulakan dgn "aku seorang yg......"


Aku seorg yang sgt2 penyayang..
aku seorg yg sensetif..
aku seorang yg sempoi...
aku seorg yg pemalu...
sgt2 pemalu...
aku seorg yg x bnyk kawan..sbb tu aku wt blog utk cr kawan...
dn sbb tu aku join bnyk2 contest utk cr kawan...
aku seorg yg kadang2 gedik gak..tapi x sgt2 okey..masih bley d bendung...huhu...
aku seorg yg suke senyum kat org tapi org x nak senyum kat aku..
mgkin die x nak kawan ngan aku...
aku seorg yg kadang2 sgt2 garang dn suke marah2 klu x kene ngan jiwa aku...
aku seorg yg suke jaga hati org..smpi kdg2 hati kau terluke utk jaga hati org..
aku seorg yg chumel..(weekkkkk....muntah dulu)chumel keee...
aku seorg yg lemah lembut ade sifat keibuan tu kwn aku kate...
aku pon geli dgrkan ye...
melz lagi lah geli kot..
hahahahaha...
aku seorg yg penakot...tapi klu ade pembakar semangat aku..
aku akan jadi berani...
aku seorg yg suke melantak tapi takot gemok..
aku seorg aku...itulah aku..

"KERANA DIRI KU BEGITU BERHARGA"

like me plshhh

saturday 16 01 10

today is saturday...today is 16 january 2010...eeeceeehhh cm sekolah2 plk...hari nie aku sorg2 lg kat kedai..mcm x penah pulak...selalu pon sorg jugok...bkn de teman pon..hrmmm..bosan tul aku ngan keje cm nie...ngan bosan2 tadi belek2 gmbr lame2 terase rindu kat membe2...gelak sorg2 tgk gmbr...hrmmm rindu cm mase dulu2...klulah mase blh d undur...tapi tu semua hanye klu...sbb mase tu emas sekali kite hilang die die x kan dtg balik..emaskan mestilah org curi mase yg berharga yg kite buang tu...kan..kan..kan...eh apelah merepek lagi...so tgklah gmbr2 nie....jommm..layannn..zazzzzzzz....

gambar kiri mase g bkt jalil wakil nogori sembilan utk belia..
gambar kanan mase last day level 2...katenye ade yg x smbg tapi tgk2 semua smbg kecuali LISA...


gambar nie plg aku gelak tgk..sbb kiteorg wt x reti je org tgk...

cm budak2 mkn aiskrim..akunye aiskrim plg mahal sbb aku beli dulu,,dieorg li kat kdi sblh..padahal aiskrim yg same...

gmbr kiri nie bkn gmbr ngah tunggi bas eh..nie gmbr tunggu pailing tiang..mase nie aku ngah praktikal kat JPS...

yg kanan nie time for jalan2 kat taman..taman ct park..rindu lame x pegi....

nie gmbr 4 dara pingitan dan sorg bujang telajak..huhu..

jgn marah taufik...



antare best2 friends aku kat kolej...missss u alll..bile kite nak jumpe lagi....


nie study smbil berposeing...lect pon dh x cakap ape nagn perangai kite org...x mkn saman...

jalan2 di eye on malaysia KL...


dlm train pon sempat lagi..wat iklan ubat gigi..klu de produser2 iklan tgk kite org nie for sure die ambik kite org jadi model die..huhu

kanan..camping at ulu bendul negori sembilan...
kiri..makan kuih raya time...mase nie level 2...

nie gmbr bebudak gediksss...huhu..
sure pas dieorg due nie bc aku kene bebel..
hahaha..
nie lah adq2 angkat aku yg best sgt2..
tapi kdg2 memening kan kepale...
*
*
*
*
*
*
what ever pon korang semua misss u alll semuaaaa....
wei korg jom ar wat reunion..rindu siott...

like me plshhh

Jumaat, 15 Januari 2010

~CINTA ITU BOLEH MEMBUTAKAN..~

"TUNANG KU ISTERI ORANG..."
how come bley jadi cm nie kan...
sian kat NURR FAHMY ABU SAMAH nie...
polis pon kene tipu...
polis tipu polis..
eloklah...suke mkn rasuah jer..
oppsss terover lak..
sowi yer abg2 akk2 polis...
mulut I terleser lbh ari nie...
huhu..
what ever pon sian "pengantin" lelaki x jadi ni..
dah ber ribu abis..
at the day x jadi kawin...
klu batal kan kawin x pe gak..
nie pompuan tu dh isteri org dh de anak sorang 8 tahun lak tu...
y???..y???kenape die nak wt cm tu ek..
x bahagia ke??
atau x cukup??
x cukup ape??sendiri mau ingat ler..
hahahahahahahahaha....
pttnye si "pengantin" lelaki nie selidik dulu latarbelakang si "pengantin" pompuan nie..
3 tahun kawan x kan x tau ape2 tentang family..
aku rase 3 tahun kawan dh cukup kot nak mengenal sesame dieorg kot...
nielah di katekan cinta itu buta...
x nampak segala-galanya...
kaca d katekanye pemata..
dh tertipu br nak sedar yg d sayang2 tu rupenye kaca yg melukakan...
mcm terjaga dr mimpi yg mengerikan kan...
hmmmm...
cm ne agaknye perasan si "pengantin" lelaki..si "pengantin" pompuan
suami "pengantin" pompuan tadi..family die..anak die...
hrmmmmm
pelik dunia skrg..
agaknye ape nak jadi ek..
dunia nak kiamat.....
huhh..mgkin gak..
kite dh hampir ke akhir zaman..
tapi manusia ttp x nak berubah..
termasuk aku...hmmm..
ehhh.. dah lain lak entry nie...
so nak tau lbh lanjut beli harian METRO hari nie dan bc key

nie lah antara tajuk hangat METRO hari nie...
15 Januari 2010..
"TUNANG KU ISTERI ORANG"
tapi aku bkn isteri org tapi masih tunang org...

like me plshhh

Rabu, 13 Januari 2010

~menu d hari rabu~

setelah bosan melayan facebook akhirnye aku beralih arah melayan bolg pulak..
entry kali nie ber unsurkan makanan..
sbb tu tajuk entry menu d hari rabu..
okeh puan2 dn tuan2 menu sy pd hari rabu ialah...
NASI GORENG PAKPRIK..
entah btl ke idak eja tu..
klu salah sory lah ye...
sorry ye kak deeja adq mu ini mencuri idea mu...
entry berunsurkan makanan...
*
*
*
*
taraaaaaa!!!!...
NASI GORENG PAKPRIK GET READY TO EAT
~asal nasi grg ko dlm bekas tapau zura???
aku nye nasi grg akunye suke ar..
hoho..eh x lah gurau2 je..
sbb nye bkn aku yg masak..
kuang..kuang..kuang...
aku beli d kedaii sblh...
(aku keje key..mane de time nak masak..bkn malas key..)
dengan harga rm 4.50
dh kul 4 br de time nak mkn..
sian x???..sian kan..sian kan..
so nielah menu aku ri nie...
NASI GORENG PAKPRIK...
*
*
*
*
*
~SEBENANYE X TAU NAK TLS PE..SO MAIN BOH JE...JANJI ADE ENTRY...

like me plshhh

Ahad, 10 Januari 2010

~HAPPY~


ye..anak sapalah nie...
chumel sungguh...
its my baby..huhuhu
perasan je..kawin pon blm de hati nak ade anak..huh...
jgn perasan key...
sgt2 chumel dan happykan baby d atas...
ye..mcm tulah perasaan aku skrg nie..
sgt2 happy dah sgt2 chumel...
perhhh..perasan jer...
masuk bakul angkat sendiri..
ye ar nak suh org angkat takot x kuat kan...
huhu...
aku sgt2 happy..
kenape????!!!
sbb..
adelah...(ngade je tau zura nie..nak bg tau bg tau je lah kan ni nak rahsia2 lak...)
sbb nye aku akan bg tau nant key..
tunggu dan sabar key..
smpi masenye akan d bg tau kelak..
hehehe..
sooo...tunggu ye kawan2 semua...
tungguuuu.....
ahaksss....

like me plshhh

Isnin, 4 Januari 2010

~NEW YEAR~


hari nie 04-01-2010 hari ke empat tahuh baru...
hari nie budak2 sekolah dah start ke sekolah...
sape2 yg ade anak yg masih sekolah mesti sibok kan..
aku...aku x de anak lagi hehehehe...
masih bujang tapi bakal mendirikan rumah tangga..hehehe..
*
*
*


semalam 03-01-2010 cukup setahun aku menjadi tunangan org...dah berbagai2 rintagan dan cubaan yg kami lalui..alhamdulillah akhirnye kami kekal jugak...dan insyallah pd bln JUN 2010 nant kami akan mengakhirkan zaman pertunangan dengan zaman perkahwinan...2010 melangkan setapak lagi ke alam berkeluarga...doakan kebahagian kami......AMIN...

*
*
*


31 disember 2009 malam tahun baru...
aku dapat new fon...
model biase je..
SONY ERICSSON C903...
colour merah oren..
sangat2 menyerlah colournye..
ahakss..bak kate tunang aku cm colour i----...
hehehehe...jahatkan....
beli sendiri bkn pemberian org tau...
*
*
*
nielah cerita tahun baru aku.
mudah2han tahun 2010 nie
memberikan 1001 hikmah utk aku dan bakal suami ku...
...AMIN...

like me plshhh